НОВИНИ

Остра реакция от министъра на външните работи на Унгария Петер Сиярто на критики на ООН срещу имиграционната политика на правителството на Виктор Орбан.

За разлика от управляващите в България, които сутринта говорят едно, а вечерта – обратното, както направи вчера премиерът Борисов по отношение на подкрепата за Унгария във връзка с гласуването срещу нея в Европейския парламент, Будапеща продължава с твърдата линия на защита на имиграционната си политика.

Масовата имиграция в Европа десетилетия наред е била оправдавана като едно „човешка право“, но това е лъжа, заяви министърът на външните работи на Унгария Петер Сиярто. На практика, това е нелегална имиграция и имиграция на икономчески мигранти.

Той остро възрази срещу т.нар. „експерти“ на ООН по „човешките права“. За съжаление, някои служители на ООН започнаха да разпространяват лъжи срещу и за моята страна, казва той цитиран от „Fria Tider“.

Според него, ООН иска да наложи насила на Унгария „невъзможни неща“, като по този начин отвори вратите за нелегалана имиграция в страната. „Те казват, че имиграцията е фундаментално човешко право, което е лъжа“, казва Сиярто във връзка с критиката на ООН срещу унгарската миграционно и имиграционна политика.

В доклад на ООН се отправят нападки срещу т.нар. „Закон Спрете Сорос“, приет наскоро в Унгария, с който повече или по-малко се затруднява дейността на НПО на Джордж Сорос в страната. В доклада се казва още, че законът е една „атака срещу гражданското общество, имигрантите, бежанците и търсещите убежище, а също и че той нарушава международното право по „човешките права“, като дори застрашава „ценностите“ на ЕС. Освен това, според експертите на ООН изготвили доклада, законът подхранвал „враждебността, ксенофобията и…дискриминацията срещу мигрантите, търсещите убежище, бежанците и всички тези, които се опитват да им оказват подкрепа“.

Всъщност, законът не е експлицитно срещу НПО на Сорос – в него се изисква, НПО, които получават пари от чужбина да се реистрират като „финансирани от чужбина“ с цел, унгарското общество да знае евентуално, чии интереси изразяват и защитават тези НПО. Освен това, организациите, които се занимават с подпомагане на мигрантите трябва да получат разрешение (лиценз) от унгарските власти, а физическите и юридическите лица, които по какъвто и да било начин подкрепят нелегалната миграция и имиграция подлежат на съдебно преследване.

Парламентът на Унгария прие пакета закони „Стоп Сорос“ и антимиграционна поправка в конституцията

Орбан: Избирателите трябва да знаят, кой финансира намесата във вътрешните работи на Унгария – Сорос или Брюксел

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас