НОВИНИ

Едва ли някой би дръзнал да си помисли, че ако немец или друг европеец убие немски полицай ще му опростят доживотната присъда, ще му позволят да живее свободно в Берлин и че дори и ще му плащат помощи.

Но в толерантна Германия това е напълно възможно – стига убиецът да е мигрант – мюсюлманин.

През 2003 г. специално звено от немската полиция е трябвало да задържи в дома му в Берлин ливанеца Ясин Али Хан (тогава на 33 години) – за участието му в бой с ножове в дискотека. При задържането му, Хан е застрелял 37 годишния немски полицай Роланд Крюгер – отзад, в тила, точно там където е имало пролука между каската и бронежилетката. Очевидно, това е било и целта на Хан - да убие полицая. Немският съд го е осъдил на доживотен затвор.

Докато бил в затвора, с убиеца са се държали (както го описват немските медии) като с „рохко яйце“. Така, докато е бил „затворник“ се сдобил с още четири деца, които с предишните две станали общо шест. На всичко отгоре, през последните години е „излежавал“ присъдата си в т.нар. „отворен режим“. През април „най-накрая“ бил окончателно освободен. Според сделката между него имиграционните власти, след освобождаването му, Хан е трябвало доброволно да замине за Ливан. Така е била отменена неговата „доживотна“ присъда.

Изглежда обаче, че на немските власти депортирането им се е видяло прекалено. Според присъдата, той е трябвало да бъде депортиран в Ливан. И имиграционните власти – напълно „случайно“ разбира се - „пропуснали“ да направят с Хан необходимото по закон „изслушване“.

Ливанецът (естествено!) подал иск пред административния съд, който на свой ред проявил толератност – поради нарушената процедура и защото имал шест деца, от които не трябвало да бъде отделян. Присъдата – убиецът на полицая може да да се върне да живее свободно и необезпокоявано в Берлин, където ще получава 1 236 евро месечно за децата си, както и ще се „радва“ на други социални помощи.

Имиграционните власти отново проявили „толерантност“ и предложили на убиеца на полицая нова сделка – те няма да обжалват присъдата, а той доброволно ще напусне Германия, като скоро след това ще може да се върне в Берлин. Хан веднага приел предложението.

По информация на „Journalisten Watch“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас