НОВИНИ

На 2 октомври на гара Хакербрюке в Мюнхен баща защитил дъщеря си от сексуално насилие, извършвано срещу нея от мигрант – сега се разследва за нападение.

Пиян 28-годишен мигрант от Еритрея започнал да опипва (естествено – насила) 21 годишна германка на спирка (гара) на градската железница Хакербюке в Мюнхен. Младата жена не била сама – с нея бил и баща й, който виждайки ставащото, ударил с юмрук в лицето насилника.

Сега, мюнхенската полиция е започнала две разследвания. Едното е срещу мигранта – за сексуално насилие, а второто е срещу бащата на жертвата на насилника – за нападение и телесна повреда.

Случилото се предизвика много коментари в Германия, сигурно защото много германци (каква изненада!?) „недоумяват“, как така, баща не може да защити дъщеря си от насилие?!

„Правораздаването трябва да реши случая. Има подозрение за две престъпления, едното е сексуално насилие, а другото е физическо нараняване. Законът изисква от полицията да представи и двете“, заявява по повод на станалото Петра Вийдман, говорител на мюнхенската полиция, цитирана от „Merkur“. Тя допълва, че на гарата е имало служител по сигурността на „Немски железници“ (НЖ), едва ли не на всеки 5 метра. Според представителката на полицията, ако нещо подозрително се е случило, гражданите следва да се обръщат към силите за сигурност (т.е., към полицията – бел.ред.) и да поиска помощ от тях.

Всъщност, според съобщенията в немските медии, на гарата действително е имало служители по сигурността на НЖ (те нямат правомощия на полиция) и един от тях е алармирал полицията. Естествено, не се е намесил – точно както съветва и г-жа Вийдман.

Излиза, че в толерантна към мигрантите Германия, ако мигрант извършва сексуално насилие, единственото което могат да направят родителите на жертвата на насилието, служителите по сигурността и случайните свидетели е … да се обадят на полицията. И докато тя дойде, могат само „да се наслаждават“ на ставащо... ако не искат да бъдат разследвани и евентуално – съдени за нападение и (Не дай Боже – физическо нараняване!). Е, ако гледката не им харесва, могат и да не гледат! Може също и да сключват облози – ще успее ли жената да се отърве сама или все пак ще бъде изнасилена. Така ще бъде законно и най-вече – толерантно, и не-ксенофобско.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас