БЪЛГАРИЯ

Старият ни и бъдещ премиер Бойко Борисов отново не се въздържа и даде нов ярък пример за израза „Език мой – враг мой“.

По време на посещение в Бургас, което кой знае защо обяви за „инспекция“, той „чистосърдечно“ си призна (а по-късно и написа на страницата си във Фейсбук), че ПП ГЕРБ систематично нарушава Закона:

„Ние в ГЕРБ винаги сме благодаряли на фондациите „Конрад Аденауер” и „Ханс Зайдел”, които са ни осигурявали всички финансирания за семинари, за кръгли маси, за да не се налага да ходим и да искаме от тук, от там." (Запазил съм правописа на г-н Борисов или на този, който пише в страницата му от негово име.)

24 04 2017 Borisov 2

И двете фондации са немски. Няма значение, какви са целите им – това са чуждестранни организации.

Но, Законът за политическите партии изрично разпорежда: "Чл. 24. (1) (Изм. - ДВ, бр. 6 от 2009 г., предишен текст на чл. 24 - ДВ, бр. 9 от 2011 г.) Политическите партии не могат да получават:
....
4. средства от чужди правителства или от чуждестранни държавни предприятия, чуждестранни търговски дружества или чуждестранни организации с идеална цел."

Не очевидно, а направо „очеизвадно“ е, че няма как, в ръководството на ПП ГЕРБ да няма поне няколко човека, които в детайли познават Закона за политическите партии. Което пък прави същото това ръководство системни и напълно съзнателни нарушители на същия този закон.

Остава г-н Борисов да уточни, как точно от ГЕРБ са „благодаряли“ (или отблагодарявали) на въпросните фондации...

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас