СВЯТ

Интересни работи стават по този свят – папа Франциск падна в Краков.

Папа Франциск, който напоследък предизвиква доста протворечиви чувства сред католиците в Европа със своите настоявания за приемане на мюсюлманите – мигранти и дори позволява, техните църкви да се превърнат в спални помещения или да бъдат махнати от тях християнски символи се спъна днес на Ясна Гура в Полша и падна по време на богослужението.

Падна, само ден след като призова поляците да приемат мигрантите мюсюлмани - нещо, което те не желаят. Падна на Ясна Гура, където е домът на Черната Мадона от Ченстохова – покровителката и пазителката на Полша.
Случайност? Или Божията майка му отправи предупреждение? Всеки да мисли, каквото си иска.
Все пак, да напомня – това е източноправославна икона, която поляците – католици почитат, и до която всеки август се извършва поклонение – като поклонниците вървят пеш от Варшава до манастира в Ясна Гура, където е нейният дом. За иконата има много легенди, една от които е как с нейна помощ, шепа монаси и полски военни успешно са отбранявали манастира от над 4 000 шведи и с победата си са обърнали хода на войната…

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас