СВЯТ

ВПЕЧАТЛЯВАЩО: пивоварна за 16 млн. долара с капацитет 15 млн. л. на година. Бирената индустрия се завръща в Сирия … може да има „много обидени“, които да решат да избягат в Европа от „диктатора-бирофил“.

В Сафитя, на северозападното крайбрежие на Сирия е отворила врати пивоварната „The Aradoz Beer“. Тя ще дава първата масова бирена продукция след гражданската война, когато беше прекратено производството на само двете марки сирийска бира. Новата биричка обещава да е добра, фабриката е на двама емигранти живеещи в Чехия.

Машините са електронни и модерни, а сирийски механици са били обучени за работата с тях и сега ръководят процеса.

В Сирия има две местни марки бира: „Al-Shark“ (от Алепо) и „Barada“ (от Дамаск).

Преди началото на войната в страната имаше две държавни пивоварни, тази в Алепо и в другата в Дамаск, но и двете прекратиха работа в резултат на конфликта. И всичката бира в Сирия до сега беше внос от съседен Ливан.

Производството и дистрибуцията на бира в Сирия се контролира от правитеството и се продава най-вече чрез специални армейски „супермаркети за военни“ (верига) и чрез мини-маркети в градските центрове, както в христянските, така и в мюсюлманските райони.

Е, как човек да не хукне да бега?!? Идваш в Европа(та) и отказваш да маркираш алкохола на клиентите  по религиозни съображения. Драмd - няма. "Милите клиенти" са уведомени, че ако искат да си купят алкохол трябва да се наредят на друга каса, а не да обиждат и нараняват чувствата на служителя - мюсюлманин.

А, в родината на "служителя", какво? Под благосклонният поглед на тиранина не само се произвежда бира (алкохол), но и се продава! А, ако решиш да обясниш колко си обиден сигурно властите може и да те привикат, за да си поговорите на идеологическа тематика...

Инфото за пивоварната е от RT.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас