СВЯТ

Германия била пред избори – ДА, ама НЕ! Друг път са избори!

Защото, за да избираш, особено ако е за управник, трябва да има някаква съществана разлика между търгашите, желаещи да „купят“ твоя глас!

То, че и у нас няма, кой знае какъв избор си ни е ясно. Но ето, че и в Германия, дето била водела (май по-скоро – упправлява) ЕС, дето била голямата Демокрация с главно „Д“ е точно като у нас – избор реално няма!

Правиха телевизонен дебат между Меркел и Шулц. Даже надписът на декора гласеше: „ТV Дуел“! Дуел ама друг път – та те по един от най-важните за Европа проблеми – миграцията мислят еднакво. Ако има някакви разлики, те са по-скоро в дребните, несъществените неща.

Още от както заяви, че „Всички са добре дошли!“, откато обяви политиката си на „отворените врати“ за мигрантите, Меркел беше наречена от тях „Мама (Мути) Меркел“! Сега обаче се яви и кандидат за „тате (Папи)“ – уж върлият противник на Меркел господин другарят Шулц. (за социалистите е другар, за останалите - господин - на който - както му се харесва)

06 09 2017 Germany Schuz

На въпросният „дуел“ той се яви с вратовръзка, на която по-окатите веднага забелязаха, че има много и малки надписчета. И какво се оказа, че гласят те? Ами „Бежанците са по-ценни от златото“. Това пише. И точка.

Сега немците трябва да избират между миграционните „Мути Меркел“ и „Папи Шулц“. Да им е „сладко“. Или пък може би по-подходящо е да викат „Горчиво“?! Щото, когото и да изберат, на Европа, на ЕС и на нас – българите в това число все ще ни се вгорчи положението.

Това е. И дано не съм ви вгорчил празника! Той поне си е наш – български. Поне засега – докато от Брюксел или Берлин не ни го забранят като ксенофобски и националистически.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас