СВЯТ

Mladi lideri 1

Президентите на Франция, Канада, Люксембург и Белгия са най-младите президенти в света. Всички те са на възраст под 45 години.

В Африка е рядкост да се намери страна, ръководена от човек, който е на възраст под 45 години.

Еманюел Макрон е президент на Франция и служебно на Co-Пренс Андора от 14 май 2017 г. Бивш държавен служител и инвестиционен банкер, той учи философия в Университета в Нантер (Висше училище по политически науки в Париж). След като завършва университета се записва за допълнително обучение във Висшето училище по администрация. През 2005 г. започва работа като финансов инспектор към Министерството на икономиката и финансите, а след това стана инвестиционен банкер в Rothschild & Cie Banque.

Джъстин Пиер Джеймс Трюдо е канадски политик. Той е 23–тия настоящ премиер на Канада и лидер на Либералната партия.Той е най-големият син на Пиер Елиът Трюдо 15–ят премиер-министър на Канада.

Ксавие Бетел е настоящият министър-председател на Люксембург. Бетел получава магистърска степен по публично и европейско право и по политология и публично право от университета в Нанси, Франция. Той също така е учил морското право, както и канонически закон в Аристотелския университет в Солун, Гърция. Бетел е член на Камарата на депутатите от 1999 г. и кмета на Differdange от 2002 г. Той е бил председател на Демократическата партия (ДП) от 2004 г. до 2013 г., на която той е член от 1994 г.

Шарл Мишел е белгийски политик и сегашният министър-председател на Белгия. Той е син на Луи Мишел, също виден политик. Шарл Мишел е лидер на франкофонската либерална партия Реформаторско движение (MR) от февруари 2011 г. до избора му на министър-председател. Мишел е най-младият белгийски премиер от 1845 г.
Вижте снимката на четирите най-млади лидери в света.

Mladi lideri 2

Източник: stargist.com

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас