СВЯТ

Вече имаме възможност да се запознаем със съкровищата на Музея на изкуството „Метрополитън“.

Осигурен е свободен достъп до хиляди книги - 50 000 броя, обединени в отделни директории. „Метрополитън“ музей е един от най-големите и най-посещаваните музеи на изкуството в света. За да се запознаете с неговите постоянни колекции се изискват много посещения. Вече е осигурен свободен достъп до дигиталните колекции на библиотеките на музея.

Библиотеката, носеща името на Томас Дж. Уотсън е световноизвестна със своите колекции от научни изследвания, над 900 000 тома. Това е централната научноизследователска библиотека на музея, чиято мисия е да служи на международната общност от учени. Основната идея, на инициативата за цифровизация на библиотеката на Уотсън, е да се разшири достъпа до редките и уникални материали на библиотеката.

Сред експонатите има много фотоалбуми, японски илюстровани книги, колекции от манастирски архиви и още много, много други шедьоври.

Източник: „Метрополитън“ музей

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас