СВЯТ

На 3 август т.г. в Хюстън, НАСА представи първите екипажи от астронавти, които ще летят на частни космически кораби, построени от SpaceX и Boeing.

Астронавтите са: (от ляво на дясно) Victor Glover, Mike Hopkins, Bob Behnken, Doug Hurley, Nicole Aunapu Mann, Chris Ferguson of Boeing, Eric Boe, Josh Cassada and Sunita Williams.

 

В Twitter Тръмп е написал – „Ние разполагаме с най-големите съоръжения в света и сега даваме възможност на частния сектор да плати, за да ги използва. Това са вълнуващи събития. Космическа сила”.

 

Хвалбите на Тръмп не са съвсем основателни: той пренебрегва факта, че НАСА всъщност плаща на SpaceX и Boeing да предоставят американски астронавти за тези мисии; Boeing и SpaceX плащат на правителството за космодрумите и управление на мисиите; НАСА плаща милиарди на Boeing и SpaceX, за да доставят американци на и от Международната космическа станция.

 

Планирано е първите изпитателни полети да бъдат в средата на 2019 г.

Източник: Live Science

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас