СВЯТ

Датски учени разкриха ужасните свойства на упойващото лекарство "Диклофенак".

Употребата му може да увеличи риска от смъртоносни заболявания с 50%.

Повечето аналгетици се използват няколко пъти месечно. Този метод за борба с дискомфорта стана често срещан и малко хора мислят за вредата, която медикаментите причиняват на тялото.

Експертите анализираха информация за 6,3 милиона датчани на възраст 46-49 години, при което пациентите са били разделени на три групи, в зависимост от риска от сърдечни заболявания.
Изследователите открили тясна връзка между употребата на препарата "Диклофенак" и здравословни проблеми като аритмия, исхемичен мозъчен инсулт, сърдечна недостатъчност и инфаркт. Сериозно опасни усложнения са били наблюдавани още през първия месец на употреба, пише British Medical Journal.

Имайте предвид, че лекарството се използва широко, продава се без лекарско предписание, и е в списъка на жизненоважните и основни лекарства за медицинска употреба.

По-рано лекарите съобщиха, че е относително безопасно да се приемат лекарства за болка в доза не повече от един грам и не повече от веднъж месечно, в противен случай лекарствата причиняват много странични ефекти.

Източник: Рress-Рulse

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас