СВЯТ

След като качи на трибуната за аудиенции сирийските бежанци – майки с деца – Ватиканския папа отново се изходи.

(Ако някой не вижда сирийци, или майки с деца да ходи да си прегледа очите – щом аржентинското кюре го е казало, значи е така … опс, то май е така не точно при кюретата, а при имамите – може да не го пише в книгата, ама щом той го е казал..)

Докато е бил на път за Армения, т. нар. глава на римокатолическата църква (тая титла за църквата не му я подлагам на съмнение, но това, че е глава на христянството или на католиците не е баш така – който иска да си направи справка в италианските форуми) е заявил, че излизането на Великобритания трябва да бъде последвано от „ГАРАНЦИИ“ за доброто на британците и страните на континента.
Аре, ако обича да се грижи за католическите страни на континента, каквито почти не останаха. От както е папа на континента, сиреч В ЕВРОПА е посетил ДВЕ МЕСТА – (католическия) остров Лампедуза и (православен) остров Лесбос.
Ако някой се чуди, защо кюрето не ходи по столиците, а по островите да му напомня – и двата са фраш от сирийски бежанци (като тея от снимката).
„Това беше израз на волята на народа и това изисква голяма отговорност от страна на всички нас да гарантираме доброто на хората от Великобритания, както и доброто и съвместното съществуване на европейския континент“ (цитатът е от Ройтерс).
Aйде да уточним! Британците не са католици – аржентино не си мръдна пръста за подобряване на отношенията между Ватикана и тяхната църква. Ако трябва да си папа, че да знаеш, че на референдум гласуват хората – айде мерси. Като се е загрижил за доброто на великобританците защо не обясни на гостите от аудиенцията, че да изнасилваш деца не е христянско?!? Той какво си мисли, че сега британците ще превземат континента или какво – „съвместно съществуване“ – барем да беше прочел малко европейска история като се нанесе във Ватикана, там библиотеката е пълна и на 100% има и документи дето не са за очите на простосмъртните.
Ние, много, много не му обръщаме внимание, но последните дни дедо-аржентино се изхожда почти всеки ден и на 100% си покрива дневните теми на „либералите“.
Едни от последните са:
„Христяните трябва да приемат всички“ (под всички разбира се става въпрос за ония от снимката & Co). Че към Со-то влизат и главорезите Франческо, явно не го фрега – место има, всички сте Добре дошли! И защото всички са Добре дошли! във Ватикана той настани точно 2 сирийски семейства … ХРИСТЯНИ! Барем от срам да беше прибрал няколко язиди, ама место има… има ама не у нас.
„Не е христянско да имаш оръжие“. Верно ли? Само не разбрах, това Св. Петър или Св. Георги са го казали, докато са изобретявали огнестрелното оръжие или може би деди направо от името на Исус ни говори?!? Явно, попеску съвсем се е сдухал, защото забравя, че (все още) повечето от нас са грамотни и могат (ако не са) да прочетат Библията за разлика от некой други. (Пак ли споменах имамите … какво съвпадение!).


Извинявам се на католиците, възмущението ми не е към тях, но аржентинското кюре наистина минава границата – от един православен атеист!

 

Дедо Франко где така?

При имама ... на сплетня!

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас