ИНТЕРЕСНО И ЗАБАВНО

Миналата година бразилският фотограф Маркос Алберти (Marcos Alberti) засне интересен социален проект – експеримент „3 Glasses”, който представяше портрети на различни хора преди и след първата, втората и третата чаша вино.

Тази година той реализира нов проект – „О Проект” съвместно с марката за сексуално благополучие „Smile Makers”. Алберти се стреми да разкъса гъстата мъгла около света на женската сексуалност, новата фотосесия включва снимки на жени от целия свят.

Той е успял да заснеме изражението на повече от 20 жени преди, по време и след сексуалното им пътуване. Жените обхващат всички етноси и националности, идващи от привидно по-сексуално освободени държави, като САЩ и Франция, до по-консервативни общности като Китай и Сингапур. Четирите снимки разкриват бавното или в някои случаи бързото прогресиране на промените в лицето на всяка жена, когато достига и се възстановява от оргазъм.

„Партньорството ни с Маркос ни позволи да създадем тази серия, за да разчупим социалната стигма за женската сексуалност ... ”, каза Фан Янг, маркетинг мениджър на Smile Makers.

Сексуалните права на жените са все по-спорна тема, но Алберти и Янг се надяват този проект да даде нова, по-положителна светлина по темата.

O Project 1

O Project 2

O Project 3

O Project 4

O Project 5

O Project 6

O Project 7

O Project 8

Източник: boredpanda.com

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас