ИНТЕРЕСНО И ЗАБАВНО

Вероятно сте виждали стотици картини, вдъхновени от природата, като тези, създадени от руския художник Александър Юрков. Произведенията му са наистина уникални, всъщност, те дори не са истински картини ...

A Jurkov 2

Това е истински срам, вдъхновяващи произведения на изкуството като тези, създадени от Александър Юрков остават неизвестни за по-голямата част от западния свят, докато други по-малко впечатляващи творби получават много внимание на изкуството и дизайнерските сайтове и в известни галерии. Този руски майстор прекарва десетилетия в усъвършенстване на техниката, която е разработил. Той използва за създаването на мозайки, подобни на живописта, изключително от сухи листа, трева и цветя – за създаването на шедьоврите си той е използвал прецизно подбрани и разположени дървесни листа, парчета суха трева и изсъхнали цветя. Как успява да получи толкова реални цветове и нюанси, че да накара хората да се усъмнят в липсата на маслени бои, опитвайки се да разпознаят истинските листа. Тази мистерия прави изкуството на Юрков интригуващо.

 


Александър Юрков е роден през 1935 г. в руския регион Перм. Израства в Красноярск, завършва художествено училище и посещава Колеж по изкуства. Работи като художествен ръководител в театри в различни сибирски градове, а от 70-те години живее в Нижни Новгород, един от най-важните културни центрове в Руската федерация. Тук Юрков започва да развива своята уникална техника за създаване на мозайки, подобни на живописта, изключително от естествени материали. Както можете да си представите, процесът на сглобяване на такова сложно произведение на изкуството отнема много време, той изисква голямо търпение, напрегнато око и деликатно усещане за цвят.

A Jurkov 3

A Jurkov 4

A Jurkov 5

A Jurkov 6

A Jurkov 7

Източник: www.odditycentral.com

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас