ИНТЕРЕСНО И ЗАБАВНО

Oiio Studio

Официално са били представени плановете за изграждането на първия U-образен небостъргач в света в Ню Йорк.

В конкурса за изграждането на най-зрелищния небостъргач в света, фирмата Oiio Studio (световноизвестен дизайнерски екип) е предложила концептуален небостъргач, невероятен U-образен небостъргач, извън нашето въображение.

Архитектите продължават да проектират все по-високи и по-високи небостъргачи, но гръцкият архитект Ioannis Oikonomou се надява да разчупи нов вид рекорд. Фирмата му Oiio Studio е проектирала U-образна кула, наречена "Big Bend", която има амбициите да стане "най-дългата сграда в света" (1.22 кm), надминавайки дори Burj Khalifa в Дубай.

 

Архитектурните чертежи на грандиозния небостъргач се отличават с тънка кула, която се извива върху себе си, за да създаде хипнотично изглеждаща крива, извисяваща се в небето на Манхатън.

Засега "Big Bend" е само дизайнерски проект. Oikonomou е споделил пред Business Insider, че е изпратил проекта до няколко разработчици и понастоящем търси инвестиции.

Жилищната сграда ще бъде разположена на южната граница на Сентръл парк. Районът е известен като "Редът на милиардерите", тук се намират много луксозни небостъргачи.

 

Източници: Business Insider, Unilad

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас