ИНТЕРЕСНО И ЗАБАВНО

Невероятният „Златeн мост” се поддържа от две гигантски каменни ръце.

Той е открит в началото на юни т.г. сред планините Ba Na на надморска височина от 1400 метра, недалеч от град Da Nang.

Ba Na Hills 2

Посетителите остават с впечатлението, че масивните ръце на гигантски каменен бог, протегнати над залесените хълмове, държат цялата структура. Те имат чувството, че се разхождат по блестяща златна нишка, опъната между ръцете на боговете.

Ba Na Hills 3

„Златният мост” е част от проекта Ba Na Hills, целящ развитието на туризма в този регион, на стойност около 2 милиарда долара.

 

Красотата на този район е била открита и оценена от френските колонисти през 1919 г. Тук те са построили ваканционно селище с около 200 вили – в момента са останали само няколко руини, които все още могат да бъдат забелязани от кабинковия лифт.

Живописният мост не е единствената атракция на хълмовете Ba Na. В тази зона освен кабинковия лифт се намират: развлекателен комплекс Fantasy Park, френско средновековно село с калдъръмени улички, катедрала и озеленени градини, и Музей на восъчните фигури – със статуи на лейди Гага и Майкъл Джордан.

 

Атракционният туристически комплекс Ba Na Hills е проектиран и осъществен от Sun Group, чиито дръзки идеи са пръснати из цял Виетнам.

Виетнам се превърна в популярна туристическа дестинация през 90-те години на миналия век, подпомогнат от значителни държавни и частни инвестиции, особено в крайбрежните райони.

Около 3 – 4 милиона международни туристи посещават страната всяка година.

Източник: Business Insider

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас