КИНО, МУЗИКА, ТЕХНИКА

Филмите често ни отвеждат в отдалечени светове, пълни с фантастични герои и сценарии, които ни позволяват да си починем от шума и суетата на истинския живот.

Има много интересни истории зад кулисите, за повечето от които ние никога няма да научим.

1. Пазителите на Галактиката

Filmi fakti 1

Крис Прат откраднал костюма си на "Звездния повелител", за да посети болни деца в болницата, които биха искали да се срещнат с неговия герой.

2. Теорията на всичко

Filmi fakti 2

Режисьорът Джеймс Марш получил електронно писмо от Стивън Хокинг, в което той пишел, че в отделни сцени имал чувството, че виждал себе си. Много от реквизитите във филма са били предоставени от самия Стивън Хокинг, дори и неговия Орден на кавалерите на честта.

3. Армагедон

Filmi fakti 3

НАСА показва този филм по време на програмата си за обучение по управление. На новите мениджъри се дава задача да се опитват да открият колкото е възможно повече грешки. Намерени са поне сто шестдесет и осем.

4. Клубът на купувачите от Далас

Filmi fakti 4

Бюджетът на филма бил толкова нисък, че за грим били похарчени 250 долара. Филмът печели "Оскар" за "Грим и прически".

5. Кръстникът

Filmi fakti 5

Котката, галена от Марлон Брандо била бездомна. Копола я намерил на парти в "Пармаунт". Първоначално тази сцена не била предвидена в сценария. Котката така силно мъркала, че част от диалога на Брандо не се чувал, което създало извести затруднение при монтажа на филма.

6. Матрицата

Filmi fakti 6

Хореографът Юен Уу-Пинг първоначално отказвал да работи върху филма, надявайки се, че искайки прекомерно висок хонорар ще му бъде отказано, но продуцентите се съгласили. В последствие той се съгласил при условие, че ще има пълен контрол над битките, и че ще обучава актьорите в продължение на четири месеца, преди да започнат снимките. Всичките изисквания на Юен Уу-Пинг са били изпълнени.

7. Елизабет: Златният век

Filmi fakti 7

В сцената със строителството на катедралата "Св. Павел" са участвали каменоделци и строителни работници, на които режисьорът Шекар Капур предоставил костюми и инструменти от епохата на Елизабет.

8. Джанго без окови

Filmi fakti 8

Когато Калвин Канди (Леонардо Ди Каприо) случайно наранил дланта си с малко стъкло и започнал да кърви, той продължил снимането на филма. Куентин Тарантино бил впечатлен, а екипът избухнал в овации. 

9. Форест Гъмп

Filmi fakti 9

Том Ханкс се отказал от хонорари си. Вместо това той поискал проценти от разпространението на филма – сумата възлязла на около 40 милиона долара.

10. Титаник

Filmi fakti 10

След като разбрала, че трябва да е гола пред Леонардо Ди Каприо, Кейт Уинслет решила да счупи ледовете и когато се срещнали за първи път, тя го "светнала".

Източник: Bored Panda

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас