КИНО, МУЗИКА, ТЕХНИКА

На един от видеоклиповете на НАСА се вижда как кометата преминава през поле от звезди.

На 25 юли, преди да започне официално да функционира, новият орбитален телескоп на НАСА – TESS е успял да улови и заснеме уникални кадри.

 

В 17 часа на 25 юли, TESS (Transiting Exoplanet Survey Satellite) е заснел кадри на кометата C / 2018 N1, транзитно преминаваща покрай южното съзвездие Piscis Austrinus. Кометата, която е на 29 милиона мили (46 милиона километра) от Земята, се движи от дясно на ляво на фона на звездите, опашката й, която се състои от газове взривени от повърхността на кометата от слънчевия вятър, се измества когато кометата се движи.

Звездите в клипа изглеждат бели и черни на фона на сивото поле. НАСА заяви, че това е в резултат на обработката на получените данни, с цел да подчертаят промените в светлината на звездите, които учените могат да използват, за да се търсят „издайнически” признаци на екзопланети. 

 

TESS ще предава данни на всеки 13,5 дни, когато орбитата му е най-близо до Земята.

Източник: LiveScience

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас